Skip to main content

Wereldkoks

In de keuken van ‘Wereldkoks’ staan vrouwen met diverse achtergronden samen garant voor heerlijk vega- en vegan eten. Het is een plek waar mensen leren en werken vanuit hun eigen talent. Maar bovenal is het een plek waar ontmoeting centraal staat. Op het terras eten, afhalen of catering; voor iedere gelegenheid is een passende service mogelijk. De vaste favorieten op de kaart zorgen voor een steady basis, de wisselende gerechten voor een spannende wekelijkse verrassing. Bij Wereldkoks proef je de wereld.

Tekst: Marie Cecile Oosterhout
Foto: Helen Arenz

Wereldkoks is te vinden aan Waalbandijk 14D in Nijmegen.

Guadalupe Martinez (55)

De roots van Guadalupe liggen in Mexico-Stad, een van de grootste steden ter wereld. Ze houdt niet zo van de drukte, is dus in Nijmegen beter op haar plek dan in die metropool in Zuid-Amerika. Guadalupe ontmoette haar vriend in Nijmegen en bleef hier dus voor de liefde. De broer van haar vriend vertelde haar over Wereldkoks en vond het echt iets voor haar. Ze houdt enorm van koken, dus dan zit ze bij Wereldkoks helemaal goed. Guadalupe nam zelf contact op met STEP en eigenlijk kon ze meteen beginnen. Dat is nu zo’n drieënhalf jaar geleden; ze heeft ook nog op de oude locatie van Wereldkoks gewerkt in de stad. Iedere vrijdag is ze in de keuken te vinden, de fijne keuken waar ze iedere keer weer geniet van het leuke team en de gezelligheid. En van het broodje Falafel, haar favoriet. Wat ze van Nijmegen vindt? Ze houdt van de stad: niet te groot en niet te klein. Het is gewoon haar favoriete stad.

Nellie Link (40)

Nellie is een geboren en getogen Nijmeegse. Via het Werkbedrijf kwam ze in januari 2021 bij Wereldkoks werken. Ze is werkelijk van alle markten thuis. Drie dagen in de week doet ze de vele boodschappen, de stapels afwas en allerlei bestellingen. Natuurlijk kookt ze ook, het liefst de spinazie/feta empenada. De sfeer binnen het team van Wereldkoks maakt dat ze altijd met vrolijke zin naar haar werk vertrekt. Een ding kan deze duizendpoot echter niet verdragen: rommel. Daarom is ze tussen de bedrijven door is altijd bezig met opruimen.

Foto's: Helen Arenz