Skip to main content

Jessica van Maasdijk

De western way of life

Jessica van Maasdijk (52) is ruim 20 jaar eigenaresse van Silverado. Deze zaak is uitgegroeid tot dé Western store van Nederland met het grootste assortiment in de Benelux. 

Tekst: Tessa Benders  Foto: Marie Cecile Oosterhout

Dit artikel is geschreven in 2021, wil je zien waar Jessica op dit moment mee bezig is? Check dan de website van Silverado

De keus voor Nijmegen 

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, dus die beslissing was niet zo moeilijk. Nijmegen ligt heel centraal in Nederland, heeft een bourgondische sfeer, veel terrassen en tal van aparte winkeltjes. De stad is erg in trek bij toeristen en dagjesmensen door de mooie omgeving en sfeer die er hangt. We krijgen klanten vanuit het hele land, maar ook vanuit Duitsland, België en Frankrijk. Onze online winkel verstuurt wereldwijd. Door jarenlange contacten, bezoeken aan en correspondentie met de Verenigde Staten hebben we het voor elkaar gekregen om het alleenrecht in Europa van veel merken uit Amerika te krijgen. Dat is super!”

Passie voor de Western style 

Jessica is ermee opgegroeid. Haar moeder had vroeger alles in huis in de Western style en droeg vaak laarzen en Western kleding. Daardoor heeft deze stijl altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Zelf draagt ze het liefst Western boots en kleding, de boots zijn favoriet. “Ik draag ze elke dag: of het nu koud of warm is. Je kunt er niet genoeg van hebben. Het liefst in elke kleur. Nee, zonder cowboy boots zou ik echt niet kunnen. Ik heb er tussen de 30 en 40 paar.”

De Western way of life

“We zijn al 22 keer in de Verenigde Staten geweest. Pas als je daar bent geweest kun je begrijpen wat de ‘Western Way of Life’ inhoudt. Ons hele leven is verweven met de Western style, dus ook ons huis. Voor onze aangebouwde badkamer hebben we logs over laten komen vanuit Amerika, origineel gemaakt door de Amish daar. Verder rijden we in een Amerikaanse Dodge Ran Longhorn. Als mensen voor het eerst bij ons thuis komen kijken ze hun ogen uit. In een van onze kamers staan zoveel laarzen van mijn man en mij (meer dan 70 paar) dat mensen vragen of we vanuit ons huis verkopen!

We zijn tevreden met hoe de winkel draait. Wel blijven we continu zoeken naar leuke nieuwe merken en artikelen om ons assortiment uit te breiden.”