Skip to main content

Isabelle Hanssen

Nijmeegse Isabelle Hanssen (27 jaar) heeft een wel heel winterse passie. Ze is freestyle halfpipe professioneel skiër en dus vooral in de sneeuw te vinden. Zo'n acht maanden per jaar reist ze de wereld rond om te trainen en aan wedstrijden mee te doen.  

Tekst: Tessa Benders
Foto: Phil Mckenzie

'Vanaf het eerste moment dat ik op ski’s stond klikte er iets, ik kon helemaal mezelf zijn. Dit gevoel werd alleen maar sterker, en op het moment dat ik begon met halfpipe skiën was het echt alsof ik mezelf gevonden had. Een goede dag op ski’s is niet te beschrijven, dat geeft zo’n intens gevoel van gelukkig zijn.'

Toen Isabelle 12 jaar was stond ze voor het eerst op de ski’s. Vanaf haar 15e was ze vooral met haar zus actief in SnowWorld, na enkele jaren ging ze hele winters naar de bergen. De passie werd steeds serieuzer en langzaam werkte ze toe naar een professionele topsport carrière. In 2012 maakte ze haar debuut in Nieuw-Zeeland. Inmiddels is ze al 11x Nederlands kampioen, alsof het niks is. Begin dit jaar won ze nog een Europese Cup en in Amerika werd ze 14e bij een World Cup. Het volgende doel is een kwalificatie voor de Olympische Winterspelen 2022. Dat vergt veel tijd en doorzettingsvermogen. Helaas ervaart ze dat de Nederlandse sportbond minder helpt bij sporten die voor ons land niet zo standaard zijn. ‘Dat is jammer, want met wat meer hulp zou ik de focus nog meer op het presteren zelf kunnen leggen en minder met alle zaken er omheen’, aldus Isabelle. Door haar intense passie weerhoudt dit haar er niet van om door te gaan. Elke goede dag op ski’s is het meer dan waard.

Daarnaast is ze met haar Instagram account een ware influencer. Ze geeft haar bijna 140.000 volgers een kijkje in haar leven. Ze vindt het belangrijk het sporten, een gezonde levensstijl, haar sponsoren en projecten te promoten. Af en toe zien we haar ook in Nijmegen voorbij komen.

 

Foto: Phil Mckenzie